Czekoladowy mus z pianek

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo słodki, puszysty deser.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pianki: 150 gramów
    - masło: 50 gramów
    - czekolada deserowa: 250 gramów
    - wrzaca woda: 4 łyżki
    - śmietana kremówka: 280 mililitrów
    - ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
    - biała czekolada (starta): 50 gramów

Czekoladowy mus z pianek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czas przygotowania nie zawiera czasu chłodzenia.
  • 2. Masło, pianki, czekoladę deserową rozpuścić na jednolitą masę. Przestudzić.
  • 3. Śmietanę ubić na sztywno z wanilią. Połączyć śmietanę z czekoladą.
  • 4. Schłodzić. Posypać startą, białą czekoladą.
  • 5. UWAGA! Aby wzmocnić i skontrastować smak można dodać odrobinę alkoholu.

Komentarze

Podobne przepisy