Czekoladowy pudding jaglany

0 (0 ocen)

  • 30 min

Czekoladowy pudding jaglany z owocami to wspaniały i sycący deser, a jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie 15 minut. Zamiast ciasta lub innej dawki sporych kalorii, możemy sobie zaserwować bogaty w minerały i witaminy deser w postaci jaglanego budyniu z ulubionymi dodatkami, podawany na ciepło

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki

    kasza jaglana 100 g
    gorzka czekolada 4 kostki
    gorzkie kakao 3 łyżki
    dojrzałe banany 2
    mleko roślinne 1 szklanka
    woda 1 szklanka
    bakalie lub świeże owoce
    szczypta soli morskiej

Czekoladowy pudding jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Kaszę jaglaną uprażyć w rondlu do momentu uzyskania orzechowego zapachu, następnie zdjąć z palnika i zalać wodą i mlekiem. Gdy kasza zacznie się gotować dodać szczyptę soli morskiej, zmniejszyć moc palnika i gotować pod przykryciem na małej mocy palnika, mieszając co jakiś czas. Czekoladę pokroić w drobną kostkę, dodać do gorącej kaszy, aby się rozpuściła. Kolejno dodać pokrojone banany, kakao i zmiksować blenderem na gładką i aksamitną konsystencję puddingu. Podawać na ciepło lub zimno, z dodatkiem ulubionych owoców lub bakalii.

    Smacznego,

Komentarze

Podobne przepisy