Jaglany budyń czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy deser na bazie kaszy jaglanej. Możemy go zjeść na ciepło lub zimno. Wierzch dodatkowo możemy udekorować ulubionymi owocami.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ¾ szklanki kaszy jaglanej
    1 1/4 szklanka mleka 1,5%
    1 łyżka miodu spadziowego
    1 łyżka kakao
    1 banan

Jaglany budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sitku pod zimną wodą. Następnie przelewamy ją wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy ją w jednej szklance mleka do miękkości (wchłonie całe mleko). Do ugotowanej kaszy wlewamy miód, wsypujemy kakao, dodajemy kawałki banana i wlewamy resztę podgrzanego mleka. Całość blendujemy na gładki krem. Przelewamy do pucharka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy