CZEREŚNIOWA BABKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Super ciasto, piekłam pierwszy raz i miałam obawy, ale wyszło pyszne wszystkim smakowało

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • kg czereśni
    1,5 kostki margaryny
    1,5 szklanki mleka
    1,5 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    5 jaj
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    3,5 szklanki mąki

Czereśniowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Pianę ubić na sztywno, dodać żółtka i wymieszać do tego dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy dłużej. Później dodajemy mąkę proszek do pieczenia, mleko i margarynę. Połowę ciasta wylewamy na brytfannę i wsypujemy połowę czereśni. Do drugiej dodajemy kakao i dajemy drugą część czereśni i wlewamy na białe ciasto. Pieczemy godzinę.

Komentarze

Podobne przepisy