czereśniowa konfitura na zimę

0 (0 ocen)

  • 45 min

przepyszna konfitura do naleśników i nie tylko ,zamknięty smak lata w słoiku ucieszy najmłodszych w zimie.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg czereśni 1 kg cukru kwasek cytrynowy lub sok z 2 cytryn

Czereśniowa konfitura na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. czereśnie umyć pod bieżącą wodą ,wyjąć pestki. Do garnuszka wlać 300 ml gorącej wody wsypać cukier zagotować.dodać czereśnie i sok z cytryny, dusic wszystko około 40 min.kiedy wszystko bedzie gęste przełożyć gorącą konfiture do wyparzonych słoiczków.Zakręcić.pasteryzować 10 min.

Porady

dobre do naleśników i ciast

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy