CZERWONA KAPUSTA NA CIEPŁO

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do obiadu.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty
    1 jabłko
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    1/2 szklanki soku jabłkowego
    2 łyżki octu jabłkowego
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki kminku

Czerwona kapusta na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgrzać dodać posiekany czosnek i lekko zrumienić. Dodać poszatkowaną kapustę, sok jabłkowy, jabłko pokrojone w kostkę, pieprz, sól i kminek. Dusić pod przykryciem aż kapusta będzie miękka. Pod koniec gotowania dodać ocet, można doprawić solą i pieprzem do smaku.Posawać na ciepło jako dodatek do dań mięsnych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy