Czerwone kopytka z wędzonym pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wstawiamy duży garnek z osoloną wodą.
Ugotowane w mundurkach ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy przesiane oba rodzaje mąk, sól, jajko oraz przecier pomidorowy. Zagniatamy jednolite ciasto.
Dzielimy je na pięć części i każdą część rolujemy dłońmi na stolnicy aż będzie ładnym, długim, jednolitym wałeczkiem (około 1,5 - 2 cm).
Następnie kroimy pod skosem w centymetrowych odstępach.
Kopytka przekładamy na osobną stolnicę.
Pstrąga obieramy ze skóry i ości, mięso ryby doprawiamy olejem sezamowym oraz czosnkiem niedźwiedzim.
Kluski gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy z rybą, pomidorkami, bobem, prażonym na suchej patelni sezamem oraz świeżą bazylią.
Komentarze