Czerwone wiedźmy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

cebula w innej odsłonie

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    20 dag mięsa mielonego z szynki
    20 dag kiszonej kapusty
    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    4 duże czerwone cebule

    Składniki robocze:
    3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
    olej do smażenia
    sól
    pieprz czarny
    pieprz ziołowy
    natka pietruszki
    żółty ser do posypania

    Do dekoracji
    ziarenka pieprzu
    goździki
    natka pietruszki

Czerwone wiedźmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wydrążone cebule 1. Kapustę wypłukać, ugotować i wystudzić. Z cebuli odciąć końcówki ( nie wyrzucać) i wydrążyć środki (zostawić 2-3 warstwy). Miąższ posiekać, podsmażyć na oleju.
  • faszerowane cebule 2. Do mięsa dodać kapustę, skarmelizowaną cebulę, koncentrat pomidorowy, czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzami. Cebule nadziać farszem.

  • czerwone cebule 3. Zapiekać ok 40 min w 200 st Wierzch posypać żółtym serem i piec jeszcze ok 5 min. dekorować według uznania.

Komentarze

Podobne przepisy