Czerwony kefir

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką, a moją pasją jest gotowanie. Kefir jest bardzo smaczny i świetnie pasuje domłodych ziemniaków lub placków ziemniaczanych.

Składniki:

  • litr kefiru (może być maślanka)
    pęczek koperku
    pół zielonego ogórka
    słoiczek przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz

Czerwony kefir - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek myjemy i drobno siekamy. Ogórka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do połowy kefiru dodajemy koperek, ogórka, po szczypcie soli i pieprzu.
  • 2. Resztę kefiru wlewamy do garnuszka. Dodajemy przecier pomidorowy (ok. 3/4 słoiczka) i starannie mieszamy.
  • 3. Kefir ogórkowy mieszamy z pomidorowym. Wstawiamy do lodówki, by się schłodził.

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy