Czoko-czoko torcik;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, mąkę, kakao i proszek. Masę wlewamy do małej kwadratowej tortownicy i pieczemy przez ok. 25minut w temp. 180stopni. Biszkopt studzimy, a gdy będzie zimny przekrawamy na 2 blaty.
2.MASA BIAŁA I MLECZNA: Do gorącego (ale nie wrzącego) mleka, wrzucamy połamaną białą czekoladę, mieszamy do momentu, aż czekolada całkowicie się rozpuści, studzimy. Podobnie robimy z mleczną czekoladą.
3.OBIE ŚMIETANY ubijamy. Połowę przekładamy do masy białej, a drugą połowę do masy mlecznej. Łączymy bitą śmietanę z czekoladami.
4.UŁOŻENIE: biszkopt- masa biała- biszkopt- masa mleczna- ozdobić masą białą.
Porady
Torcik możemy udekorować drażami orzechowymi. Słodkie połączenie;)
Komentarze