Delikatna potrawka

0 (0 ocen)

  • 45 min

Sprawdzi się jako jednogarnkowy obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    mała cebula
    1/2 brokułu
    papryka
    2 garści fasolki szparagowej
    mała cukinia
    bulion do podlania
    łyżka oleju
    sól, pieprz, słodka papryka

Delikatna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka umyj, pokrój na dowolne kawalki. Lekko osól i popieprz. Na głębokiej patelni na oleju zeszklij pokrojoną w talarki cebulę, dodaj mięso, przesmaż i zdejmij wraz z cebulą z patelni. Brokuł podziel na różyczki, z fasoli usuń końcówki, paprykę pozbaw nasion i pokrój w paski, cukinię - w plasterki. Wrzuć warzywa na pateelnię, podlej bulionem i duś, mieszając, aż zmiękną. Dopraw solą, papryką i pieprzem. Na patelnię wrzuć mięso, podduś razem. Podawaj na ciepło.

Porady

Jeśli potrawę robisz w zimę, warzywa możesz zastąpić mrożonymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy