deser cynamonowo - anyżowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszny deser , najlepiej smakuje lekko schłodzony w zamrażalniku posypany pestkami granatu

  • 30 min

Składniki:

  • czekolada mleczna 100 gr
    czekolada gorzka 100 gr
    śmietana 30 % 1 szklanka
    jajko 1 sztuka
    cukier 3 łyżki
    anyż mielony 1 płaska łyżeczka
    cynamon 1 płaska łyżeczka
    owoc granatu
    szczypta soli

Deser cynamonowo - anyżowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej,wlać śmietankę dodać anyż i cynamon mieszać do połączenia się składników. Żółtko utrzeć z cukrem na biały puszysty krem, wymieszać z masą .
    Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką. Nałożyć do szklaneczek i wstawić do zamrażalnika na min. godzinę, posypać pestkami granatu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy