Deser morelowo-winogronowy z orzechami i kiwi

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

To znakomity deserek, zarówno na ciepłe i chłodne dni.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    2 szklanki zmiksowanych moreli
    1 szklanki zmiksowanych winogron bezpestkowych
    3,5 łyżeczki żelatyny +1/4 szklanki wrzątku
    2 owoce kiwi
    Garść grubo pokrojonych orzechów włoskich
    Ponadto:
    Bita śmietana do dekoracji

Deser morelowo-winogronowy z orzechami i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przełóż zmiksowane morele, winogrona i podgrzewaj stale mieszając. Gdy zacznie się gotować zestaw z ognia wsyp cukier do smaku i wsyp żelatynę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Gdy masa przestygnie i zacznie tężeć przełóż ją do pucharków . wierzch udekoruj cienką warstwą bitej śmietany. Wyłóż także ozdobnie na wierzch orzechy i plasterki kiwi. Deser schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy