Deser bez cukru zdrowy, mogą go jeść osoby z nietolerancją mleka.Polecam bo jest bardzo dobry. Desery nie muszą być przesłodzone cukrem bo można go zastąpić miodem a owoce same w sobie też są słodkie.
Deser ryżowy z wiśniami wege - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż dokładnie płuczę pod zimną wodą. Przekładam do garnka dodaję mleczko kokosowe, laskę wanilii przekrojoną na pół. i na wolnym ogniu gotuję aż wchłonie mleko. Garnek wstawiam na 45 minut pod koc ryż wtedy dojdzie. Wiśnie przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny i gotuję na wolnym ogniu. Puszczą one dużo soku który odlałam bo aż tyle go nie potrzebuję. Dodaję miód i przesmażam aż sos się zredukuje. Banana kroję na pół skrapiam cytryną i grilluję na patelni z dodatkiem łyżeczki miodu, z cząstkami mandarynki obranymi z błonek.Posypuje orzechami. Podaję z ryżem i wiśniami i łyżeczką mleczka gęstego.
Komentarze