Deser z kryształkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.sposób wykonania; galaretki ugotować, każdą wylać do osobnej miseczki, po ostygnięciu pokroić w kostkę. Żelatynę ugotować w niecałym pół litrze wody . Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną dodać ubitą pianę z białek oraz ciepłą lecz nie gorącą żelatynę . wszystko wymieszać z kostkami galaretek i włożyć na 10 - 15 min do lodówki . Potrójny gotowy biszkopt rozdzielić na blaty .kremówkę ubić na sztywno dodając śmietan fix.
2.1 blat włożyć do tortownicy nałożyć masy z galaretką nałożyc 2 blat i znowu masa nałożyć 3 blat który dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną .Wkładamy do lodówki aby masa stężała.
Porady
Masę można przelać bez biszkoptu do tortownicy jak również można rozłożyć do kompotierek, można również polać polewą czekoladową.
Komentarze