Deser z pieczonym jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Delikatny deser jabłkowy o korzennym smaku.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 4 duże jabłka
    400 ml śmietanki 30%
    3 łyżki cukru cynamonowego
    2 łyżki żelatyny
    syrop korzenny

Deser z pieczonym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy ,układamy na blaszce i pieczemy w 200°C (długość pieczenia zależy od rodzaju jabłka). Śmietankę ubijamy z cukrem cynamonowym ,dolewając do niej rozpuszczoną i ostudzoną w wodzie żelatynę. Podczas ubijania dodajemy ostudzone ,upieczone jabłka (bez skórek) ,rozlewamy do salaterek. Wkładamy do lodówki ,do stężenia. Podajemy z syropem korzennym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy