Deserek winogronowy z jogurtem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na deserek winogronowy. Masa zrobiona z jogurtu waniliowego i serka mascarpone. Polecam na deser.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 gram serka mascarpone
    150 gram jogurtu waniliowego
    1 łyżeczka cukru pudru
    2 garście małych czerwonych winogron

Deserek winogronowy z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przekładamy serek mascarpone i jogurt waniliowy, miksujemy.
    Dodajemy cukier puder i ponownie miksujemy.
    Winogrona myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy 1/3 winogron i 1/2 przygotowanej masy do każdego pucharka. Na wierzchu układamy resztę winogron. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy