Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo szybki w przygotowaniu deserek. Połączenie śmietanki, mascarpone i migdałów jest bardzo pyszne. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 gram mascarpone
    100 ml śmietanki 30 %
    1 cukier waniliowy
    3 łyżki mielonych migdałów
    2 łyżki rodzynek
    sok z cytryny do smaku

Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów 1. Śmietankę ubijamy na sztywno. Do wysokiego pojemnika wkładamy mascarpone, cukier waniliowy i mielone migdały, miksujemy. Dodajemy połowe rodzynek i ubitą śmietankę, mieszamy. Deserek przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Przed podaniem dekorujemy rodzynkami.

Komentarze

Podobne przepisy