Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekkie gołąbki z mięsem drobiowym, bez liści kapusty za to na liściach szpinaku . Smaczne ,lekko strawne w sam raz na rozpoczęcie wiosny .

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
    30 dag piersi kurczaka
    2 ząbki czosnku
    olej rzepakowy
    imbir
    papryka ostra
    1/2 opakowanie liści szpinaku
    sól
    pieprz

Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy. Mięso z piersi kurczaka mielimy. Łączymy z ryżem. doprawiamy solą ,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wyrabiamy masę.
  • 2. Formujemy kulki. Gotujemy je na parze ja użyłam parowaru. Na patelni podgrzewamy olej. Smażymy chwilę szpinak, doprawiamy odrobina papryki ostrej, chilli i solą do smaku. Kulki gołąbkowe serwujemy na liściach szpinaku.

Komentarze

Podobne przepisy