Dip z awokado do kalarepki

0 (0 ocen)

Zielony, aromatyczny dip z awokado i bazylii idealnie nadaje się jako sosik do warzyw. Ma gęstą, aksamitną konsystencję, dzięki temu nie spływa z kalarepki i marchewki. Na przekąskę, na mały głód, na podwieczorek, a nawet na kolację dla dbających o linię.

Składniki:

  • • 1 dojrzałe,miękkie awokado
    • 1 mały jogurt naturalny
    • 10 listków bazylii
    • szczypta soli do smaku
    • kalarepka
    • marchewka

Dip z awokado do kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Przekroić awokado na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżeczką.
    • Zmiksować awokado z jogurtrem, bazylią i szczyptą soli.
    • Kalarepkę i marchewkę obrać ze skórki, pokroić w słupki.
    • Podawać warzywa z zielonym dipem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy