Domowa kremówka

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa kupnej kremówki :)

Składniki:

  • Składniki:
    • ½ l mleka
    • 1 budynie śmietankowe
    • 1 łyżki cukru pudru
    • 2 żółtka
    • kostka margaryny

    • 500 ml śmietanki 30%
    • 2 śmietan fixy
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 2 gotowe ciasta francuskie

Domowa kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlać szklankę mleka i rozprowadzić w nim budyń z żółtkami. Resztę mleka zagotować z cukrem. Gdy się zagotuje wlać mleko z budyniem i gotować aż budyń zgęstnieje i nie będzie grudek. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć na puszystą masę. Margaryna musi mieć taką samą temperaturę jak budyń!
  • 2. Śmietankę ubić z cukrem i fixem. Ubitą śmietankę dodać do utartej masy I wymieszać.
  • 3. Ciasta francuskle rozłożyć na blaszce i piec w 180’ przez około 13-15 minut.wystudzić.
  • 4. Wystudzone ciasto przełożyć masą I posypac wierzch cukrem pudrem. Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy