Domowa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna pomidorowa zupa z makaronem lubella jajeczna

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    - wywar mięsno-warzywny
    - 1 kg pomidorów
    - 2 łyżki oleju rzepakowego
    - przyprawy: pieprz, sól
    - śmietana (18%)
    - świeża bazylia

Domowa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pokrojone pomidory podsmażamy na oleju rzepakowym do momentu puszczenia soku - aż zmiękną.
    2. Następnie przecieramy pomidory przez sito.
    3. Przetarte pomidory mieszamy z bulionem mięsno-warzywnym i gotujemy przez około 15 minut.
    4. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem - do smaku.
    5. Przekładamy do talerzy i robimy ,,kleks" ze śmietany i dekorujemy świeżą bazylią.

Komentarze

Podobne przepisy