Domowa zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam kwaśna ogórkową :)

  • 60 min

Składniki:

  • Słoik ogórków kisoznych ok 10 sztuk (najlepiej własnych ),1 marchewka,1pietruszka,kawałek selera,spory kawałek pora,4 ziemniaki,sól,pieprz,bulion lub kostka,koperek,pietruszka zielona,kwaśna śmietana ok 3 łyżek,trochę margaryny,maggi

Domowa zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki ścieramy na grubych oczkach,warzywa kroimy .W garnku rozpuszczam margaryne i dodaje warzywa -podsmażamy ,solimy trochę do smaku zalewamy bulionem lub wodą i po zagotowaniu dodajemy kostkę.Gotujemy ok 20 min po czym dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy aż będą al'dente i dodajemy ogórki ,ja również dodaję trochę soku z ogórków bo lubię kwaśną zupkę :).Gotujemy tak z 10 min ,dodajemy swieży koperek i natkę,śmietanę mieszamy w kubeczku z gorącą zupą żeby się zahartowała,dolewamy do zupy..przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,maggi.
    Smacznego :)

Porady

Ogórki można również potrzeć na małych oczkach,można je również podsmażyc przed wrzuceniem do zupy.

Komentarze

Podobne przepisy