DOMOWE DROŻDŻÓWKI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

GDY W DOMU POJAWIAJA SIE DZIECI U WZOROWEJ GOSPODYNI POJAWIAJA SIE DOMOWE DROZDZOWKI

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 250 ML MLEKA,LYZKA CUKRU,10 DAG DROZDZY,3 JAJKA,POL SZKLANKI CUKRU,250 G ZIMNEJ ROZTOPIONEJ MARGARYNY,1 KG MAKI ,CIUT SOLI

Domowe drożdżówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MLEKO PODGRZEWAM DODAJE LYZKE CUKRU I DROZDZE ZOSTAWIAM DO WYROSNIECIA ,JAJAK UBIJAM Z CUKREM I NA PRZEMIAN DODAJE MAKE Z SOLA I MARGARYNE A NA KONCU WYROSNIETY ROZCZYN JA CIASTO WYRABIAM MIKSEREM FORMUJE BULECZKI I NADZIEWAM MAKIEM SEREM LUB MASA KAJMAKOWA PIEKE W 170 STOPNIACH 50 MINUT

Porady

SZNELKI -ROZWALKOWUJEMY PLACEK SMARUJEMY MAKIEM ZWIJAMY W RULON I KROIMY NA KAWALKI PO ULOZENIU NA BLASZCE SRODEK DOCISKAMY PALCAMI ,WARKOCZ DWA PASKI PROSTOKATNE PRZEKLADAM MAKIEM I ROBIE DUZEGO FAWORKA ,SERCA -SZNELKE NACINAM Z JEDNEJ STRONY I ROZKLADAM NA DWA BOKI ,KWIAT-DWA IDENTYCZNE KOLA PRZEKLADAM NADZIENIEM NACINAM JAK SLONCE NA ROWNA ILOSC RAMION TAK ABY SRODEK NIE BYL ROZCIETY A NASTEPNIE SKRECAM PO DWA RAMIONA W STRONE ZEWNETRZNA

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy