Domowe łazanki z grzybami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Obiad zrobiony przez mamę jest zawsze smaczny, zdrowy i sycący.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 kg mąki pszennej
    sól
    woda

    Nadzienie:
    30 dag kapusty kiszonej
    20 dag suszonych grzybów
    1 pętko kiełbasy zwyczajnej
    2 cebule
    majeranek
    pieprz
    sól

Domowe łazanki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienkie placki i kroimy w grubsze paski.
  • 2. Kapustę i grzyby gotujemy, odcedzamy i kroimy.
  • 3. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oleju, dodajemy grzyby i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Chwilę razem smażymy.
  • 4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
  • 5. W jednym garnku mieszamy makaron, kapustę i grzyby z cebulą. Posypujemy majerankiem i doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę podgrzewamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy