Domowe pszenne krakersy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chrup chrup!Nie ma to jak krakersy homemade. Dużo ziół, przypraw. Nieziemsko pachną i smakują.Przepis na jedną blaszkę.PS. Zioła i przyprawy można rozetrzeć w moździerzu

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej (szklanki takie po nutelli)
    2 jajka
    po 1 łyżeczce:
    papryki słodkiej mielonej
    papryki ostrej mielonej
    kolendry mielonej
    majeranku
    tymianku
    suszonych pomidorów
    1 łyżka oliwy z oliwek
    odrobina letniej wody
    duża szczypta soli

Domowe pszenne krakersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wyspać mąkę, dodać przyprawy, następnie wbić jajka, a na końcu dodać oliwę z oliwek i zagnieść ciasto. Gdyby było twarde, dolać odrobinę letniej wody.
    Rozwałkować cieńko na papierze do pieczenia, kroić wg, uznania.
    Piec w 170 stopniach, 15 min, aż się ładnie zarumienią.
    Ostudzić i wcinać.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy