Domowy barszczyk czerwony

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Uwielbiam barszczyk czerwony w różnych odsłonach i staram się, aby zawsze był bombą witaminową.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -4 średniej wielkości buraczki czerwone
    -1 marchewka
    -5 średniej wielkości ziemniaków
    -100 g brokułów
    -100 g kalafiora
    -1 łyżka octu
    -liść laurowy, ziele angielskie
    -sól, pieprz, vegeta
    -natka pietruszki, selera

Domowy barszczyk czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlej ok. 2,5l zimnej wody, dodaj liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Zagotuj. Możesz dodać kostkę rosołową.
  • 2. Warzywa obierz. Marchewkę pokrój w plasterki, a buraczki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do zupy i wlej łyżkę octu.
  • 3. Ziemniaki pokrój w kosteczkę, różyczki kalafiora i brokuła podziel na mniejsze. Wrzuć wszystko do garnka i gotuj aż warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy