Domowy smalczyk z cebulką i skwarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wspaniale smakuje z kromką świeżego pieczywa.

  • 45 min

Składniki:

  • 30 dag słoniny
    3 cebule
    1 ząbek czosnku
    sól

Domowy smalczyk z cebulką i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoninę pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Usmażyć skwarki na złoto.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę.
  • 4. Czosnek obrać, przecisnąć przez prsakę.
  • 5. Cebulę i czosnek dodać do skwarków, smażyć do momentu, aż cebula zmiękknie.
  • 6. Przyprawić solą.
  • 7. Gotowy smalec przełożyć do miseczek.
  • 8. Pozostawić do wystygnięcia.

Porady

Świetnie smakuje również bez dodatku czosnku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy