Drobiowe zawijaski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Łatwe, szybkie danie. Dla lubiących szaszłyki i kurczaka :)

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    olej

    marynata:
    2 łyżki oleju
    łyżka soku z cytryny
    1 łyżka przyprawy do kurczaka (drobiu)
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka delikatnej musztardy np. sarepskiej lub jerozolimskiej

    patyczki na szaszłyki

Drobiowe zawijaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski.

    Składniki marynaty wymieszać, włożyć do niej mięso i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie nadziewać mięso na patyczki na szaszłyki. Piec na oleju lub na grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy