Drożdżowe naleśniki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Jak dla mnie najlepsze naleśniki jakie jadłam. Robi się je na prawdę szybko . Są słodkie pulchniutkie – przepyszne. Wystarczy je posypać cukrem pudrem i już mamy wspaniały deser.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej

    3 szkl letniego mleka 3,2 %

    30 g drożdży świeżych

    4 łyżki cukru

    1 jajko

    1 żółtko

Drożdżowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Drożdże rozetrzyj z 1 łyżką cukru. Odstaw w cieple na 15 minut

    2. Do miski dodaj pozostałe składniki wraz z roztartymi drożdżami i za pomocą miksera wyrób gładkie ciasto Przykryj ściereczką i ostaw na godzinę w ciepłe miejsce.

    3. Rozgrzej patelnie deikatnie posmarowaną masłem. I smaż naleśniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy