Drożdżówka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Drożdże rozkruszyć do miski dodać cukier i sól rozmieszać do rozpuszczenia się drożdży.Następnie dodaj całe jajka wymieszać na końcu dodać mąkę , mleko wyrobić energicznie ciasto dodać olej i jeszcze chwilę wyrabiać - odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Po upływie tego czasu dzielimy ciasto na pół ( z tego ciasta wychodzą 2 podłużne blachy drożdżówek) rozwałkowujemy ciasto smarujemy przygotowaną masą czekoladową zwijamy w rulon.Wkładamy do podłużnej blachy
Pieczemy 30 minut w temp. 180. Gotowe można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
2.Masa czekoladowa
W misce rozmieszać jogurt z kakao i cukrem aż cukier się rozpuści rozsmarowujemy na ciasto.
Komentarze