Dueciki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są pyszne i kruche i można się nimi zajadać przez całe święta. :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - masło: 20 dekagramów
    - żółtka: 3 sztuki
    - cukier puder: 0.67 szklanki
    - margaryna: 1 łyżka

Dueciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesiać mąkę na stolnicę, dodać masło, cukier puder, dwa żółtka i szybko zagnieść ciasto, następnie odstawić na pół godziny do lodówki.
  • 2. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wykroić foremką ciastka, poukładać na blaszce posmarowanej margaryną, posmarować rozkłóconym żółtkiem
  • Dueciki 3. Ciastka wstawić do gorącego piekarnika na około 20 minut w temperaturze 180 C i piec na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (246 ocen)

Pancakes na kefirze