Duszona marchew

0 (0 ocen)

  • 30 min

Marchew odkrywamy na nowo :D Orzeźwiający anyż połączony z czosnkiem daje niesamowity aromat.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 średniej wielkości marchewki
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka mielonego imbiru
    łyżeczka nasion kopru włoskiego
    2 łyżki smalcu gęsiego
    3 łyżki bułki tartej
    120 ml bulionu warzywnego
    sól ,pieprz

Duszona marchew - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona marchew 1. Marchewki obieramy i kroimy w julienne (słupki). Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marchew ,podsmażamy kilka minut i zalewamy bulionem.
  • Duszona marchew 2. Dusimy do miękkości ,odparowujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy zmielone nasiona kopru włoskiego ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz imbir. Chwilę podsmażamy ,oprószamy bułką tartą. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy