Duszona wieprzowinka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu, łatwy w wykonaniu i sycący. Wykonany podczas testowania nowych bulionetek.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Na 4 osoby
    60 dag łopatki wieprzowej
    1 cebula
    bulionetka do duszonych mięs
    4 ziela angielskie
    3 liście laurowe
    oliwa
    3 łyżki mąki
    sól, pieprz

Duszona wieprzowinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie.
  • 2. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Gdy zmieni kolor zalać gorącą wodą ok. 1 litr.. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i bulionetkę. Całość dusić na średnim ogniu około godzinki - aż mięsko zmięknie.
  • 3. Sos podbić mąka, doprawić sola i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy