Podsmażana wieprzowinka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jest dziecinnie proste w przygotowaniu.

  • 25 min

Składniki:

  • - 0,5 kg wieprzowiny
    - 4 kiełbasy(typu śląska,zwyczajna)
    - 2 duże cebule
    - olej do podsmażenia
    - sól i pieprz

Podsmażana wieprzowinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieprzowinkę kroję w cienkie paski po czym rozklepuję z obu stron aby mięso było kruchsze. Kiełbaski kroję na niezaduże kawałki po czym nacinam nożem z górnej części. Cebulę obieram i kroję w piórka. Rozklepaną wieprzowinę podsmażam na patelni z obu stron soląć i dodaję odrobinę pieprzu, do momentu aż się "ściemni". Następnie podsmażam kiełbasę i cebulkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy