Dynia faszerowana

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

dobrze smakuje i ładnie wygląda

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.2 kilograma
    - dynie (małe): 3 ząbki
    - ryż: 0.5 opakowania
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżeczka
    - ser żółty: 3 łyżki
    - olej: 5 łyżek
    - czosnek (ząbek): 0.5 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Dynia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dynia faszeriwana 1. 1. Mięso podsmażam, dodaje przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
    2. Ryż gotuje w osolonej wodzie.
    3. Od dyni odcinam górną cześć (czapeczkę), usuwam ze środka nasiona i włókniste części. Dynie dobrze nacieram solą i pieprzem.
    4. Kawałek dyni ścieram na tarce (3 łyżki) lub drobno kroje.
    5. Mięso, ryz ,starta dynie, koncentrat pomidorowy dobrze mieszam, doprawiam.
    6. Przygotowany farsz nakładam do środka dyni i zapiekam 30 minut w piekarniku wraz z górną częścią dyni.
    7. Po upieczeniu posypuje startym serem i zostawiam na pół minuty w gorącym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy