ekspresowa francuska zapiekanka z salami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ekspresowa zapiekanka na cieście francuskim, z dużą ilością pieczarek i moim ulubionym salami. Idealna gdy mamy mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji.

  • 45 min

Składniki:

  • arkusz ciasta francuskiego
    200 g pieczarek
    cebula
    kilka plasterków salami
    kilka pomidorków koktajlowych
    2 łyżki startej mozzarelli
    łyża oleju
    sól, pieprz

Ekspresowa francuska zapiekanka z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce z piekarnika , zawinąć boki do środka. Rozłożyć pieczarki, salami i pomidorki. Pospać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto się zarumieni, czyli około 20-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy