Ekspresowa zapiekanka na cieście francuskim, z dużą ilością pieczarek i moim ulubionym salami. Idealna gdy mamy mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji.
45 min
Składniki:
arkusz ciasta francuskiego
200 g pieczarek
cebula
kilka plasterków salami
kilka pomidorków koktajlowych
2 łyżki startej mozzarelli
łyża oleju
sól, pieprz
Ekspresowa francuska zapiekanka z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce z piekarnika , zawinąć boki do środka. Rozłożyć pieczarki, salami i pomidorki. Pospać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto się zarumieni, czyli około 20-25 minut.
Komentarze