Ekspresowa zapiekanka z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta,szybka i pyszna ! To danie dla tych, którzy nie mają za dużo czasu na gotowanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g makaronu rurki
    2 puszki tuńczyka w oleju
    Natka szczypiorku
    200 g startego żółtego sera np.gouda
    Przyprawa kuchni włoskiej
    Oregano
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki oleju

Ekspresowa zapiekanka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron ugotować al dente z łyżeczką soli i 2 łyżkami oleju.
    2. 2 puszki tuńczyka odsączyć z oleju i przełożyć do miski
    3. Szczypiorek posiekać i połączyć z tuńczykiem, dodać ugotowany makaron.
    4.Całość przyprawić solą, pieprzem,oregano i przyprawą kuchni włoskiej.
    5. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serem i włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy