Idealny dla zapracowanych, cierpiących na chroniczny brak czasu oraz dla łasuchów, leniuchów i tych co nic im się nie chce czasami (oprócz czegoś słodkiego). Podpisuję się pod wszystkim i zapraszam.
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
- ciasto francuskie: 1 sztuka
- masa kajmajkowa: 0.5 sztuki
- płatki migdałowe: 100 gramów
- cukier brązowy: 1 łyżka
Ekspresowy mazurek kajmakowo - migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na natłuszczonym papierze do pieczenia, brzegi zawijamy na ok 1 cm. Całość ciasta nakłuwamy widelcem.
Na ciasto wykładamy masę kajmakową, posypujemy płatkami migdałowymi i brązowym cukrem.
Zapiekamy w piekarniku przez 15 minut od dołu i 5 minut od góry by migdały lekko się zbrązowiły.
Jeśli ktoś posiada tylko piekarnik piekący od góry, polecam najpierw lekko zapiec ciasto a potem wyłożyć masę, migdały i cukier i zapiekać jeszcze chwilę.
Komentarze