Eton mess z truskawkami i imbirem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Beza i truskawki... czy możemy sobie wyobrazić lepsze połączenie? Prosty i szybki przepis na eton z truskawkami i imbirem

  • 20 min

Składniki:

  • - 250 g truskawek
    - łyżeczka cukru pudru
    - łyżeczka kandyzowanego imbiru
    - 250 ml śmietanki kremówki 30%
    - 3-4 bezy

Eton mess z truskawkami i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy, obieramy szypułki i kroimy na ćwiartki, dodajemy łyżeczkę cukru pudru, pokrojony imbir i mieszamy. Zostawiamy na chwilę, aby truskawki puściły sok. Śmietankę ubijamy bez cukru. Bezy kruszymy. Do pucharka dodajemy stopniowo tworząc warstwy truskawki, następnie ubitą śmietanę i pokruszone bezy. Górę dekorujemy truskawką i świeżą miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy