Farfalle na żółto

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i łatwa sałatka

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron kokardki- farfalle: 150 dekagramów
    - pieczone udko lub filet z kurczaka: 1 sztuka
    - ananas z puszki, bez soku, w kawałkach: 0.75 sztuki
    - starty żółty ser: 0.75 szklanki
    - jogurt naturalny mały: 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - curry: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Farfalle na żółto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, odcedzić. Dodać pokrojone w kostkę mięso, ananasa, starty żółty ser, przyprawić odrobiną soli i pieprzem, wymieszać. Jogurt, majonez i curry dokładnie wymieszać. Do przygotowanej sałatki dodać sos, wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut żeby smaki się "przegryzły". Sałatkę podawać jako samodzielne danie lub przekaskę.

Komentarze

Podobne przepisy