Fasola szparagowa pasteryzowana

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tak przygotowaną fasolkę w zimie dodaję do różnych potraw.

  • 50 min

Składniki:

  • fasola szparagowa - dowolna ilość
    Zalewa:
    Na 1 l przegotowanej wody lekko osolonej dodać
    1 łyżeczkę kwasku cytrynowego

Fasola szparagowa pasteryzowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1iek2u9 1. Strąki fasoli szparagowej oczyścić , umyć i obgotować w dużej ilości wody około 6min. Odcedzić i ułożyć luźno w słojach. Gorącą zalewą napełniać słoje z fasolą , pozostawiając około 2 cm wolnej przestrzeni od góry słoika. Słoje zamknąć i pasteryzować około 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy