Fasola szparagowa z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka potrawa na kolacje, fasolka w połączeniu z kiełbasą z dodatkiem pysznego sosu.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg fasolki szparagowej
    • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
    • 2 łyżki maki pszennej
    • Koncentrat pomidorowy
    • Sól
    • Papryka ostra

Fasola szparagowa z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Obcinamy końcówki z fasolki i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie.
  • kiełbasa 2. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
    Następnie dodajemy do fasolki, gotujemy do chwili kiedy fasolką będzie miękka.
  • przecier 3. Dokładamy koncentrat pomidorowy.
  • papryka 4. Doprawiamy papryką.
  • mąka 5. Mąkę wsypujemy do naczynia.
  • woda 6. Dolewamy odrobinę wody i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
  • zaprawka 7. Hartujemy sosem z fasolki i wlewamy do sosu.
  • fasolka 8. Fasola gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy