fasolka Iwony

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie jest smaczne i sycące można je z powodzeniem przygotowywać przez cały rok z obgotowanej wcześniej i zamrożonej fasolki. Gorąco polecam

  • 20 min

Składniki:

  • Fasolka szparagowa 1kg, dwa pętka kiełbasy (niekoniecznie chudej), przecier pomidorowy, sól, pieprz, odrobina tłuszczu bądź olej do smażenia, ketchup.

Fasolka iwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować do miękkości
  • krojenie 2. Kiełbaskę pokroić drobno i zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu.
  • krojenie 3. Odcedzone strąki pokroić, przełożyć do rondelka i połączyć z kiełbaską, dodać odrobinę przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku, ciekawy smak osiągniemy dodając łyżeczkę ketchupu. Danie powinno być dosyć pikantne. Całość dusić ok. 15- 20 min pilnując by potrawa nie przywarła, w razie potrzeby podlać olejem.
  • fasolka 4. Danie jest gotowe można je podawać z pieczywem

Komentarze

Podobne przepisy