pasztet Iwony

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Robię go dla rodziny nauczyła mnie go robić mama jest pyszny.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • *3 cebule
    *pół kg mięsa wiperzowego
    *pół kg piersi z indyka (zmielonej)
    *3/4 szklanki bułki tartej
    *4 jajka
    *1/2 szkl oleju
    *sól,piperz
    *przyprawa uniwersalna
    *majeranek
    *2 papryki czerwone
    *ogóreczki małe konserwowane

Pasztet iwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy kroimy w małą kostkę mięsa mieszamy z sobą dodajemy cebulę bułkę tartą wbijamy rozkłócone jajka i wlewamy olej dokładnie wyrabiamy wszystko na jednolitą masę doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawa uniwersalna wkładamy w formę wciskamy pokrojoną paprykę wcześniej umytą na paski z odstępami i ogórki z odciętymi końcami wyrównujemy górę posypujmy trochę przyprawa uniwersalna i majerankiem pieczemy w temp 180stopni prze około 40-60minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy