fasolowy pasztet

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

"Przez łąki przez pola , pędzi fasola..."

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • pół kg białej fasoli
    2 jajka
    marchew
    duża cebula
    3 ząbki czosnku
    3 plasterki sera żółtego
    przyprawa do gulaszu, sól, papryka ostra, pieprz

Fasolowy pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowy do pieczenia 1. Fasole gotujemy 2 godziny. Studzimy. Miksujemy.
    Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy z czosnkiem , dodajemy. Trzemy marchew dodajemy. Wbijamy jaja, jeżeli będzie zbyt suche dodać trochę wody. Doprawić. Keksówkę wyłożyć papierem, posmarować tłuszczem, piec ok godziny. wyłączyć przykryć serem, zostawić na 10 min w gorącym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy