Faszerowana bułka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bułka z farszem od pizzy idealnie nadaje się na niedzielne śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże bułki
    1/2 papryki
    1/2 cebuli
    2 małe pieczarki
    1 kiełbasa
    2 duże plasterki sera
    ketchup

Faszerowana bułka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy paprykę, cebule, pieczarki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na ok. 10min.
  • 2. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni.
  • 3. W międzyczasie odkrajamy górną część bułki. W dolnej części wydrążamy środek i smarujemy dno ketchupem.
  • 4. Wyjmujemy warzywa z piekarnika i faszerujemy nimi wcześniej przygotowaną bułkę. Na to kładziemy kiełbasę i smarujemy ketchupem.
  • 5. Na bułkę kładziemy plaster sera i wstawiamy do piekarnika aby się roztopił.
  • 6. Na koniec przykrywamy odkrojoną częścią bułki.

Porady

Bułkę z serem trzymać w piekarniku tylko tyle by ser się roztopił. Przez dłuższe trzymanie bułka może się zeschnąć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy