FASZEROWANA CUKINIA

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosta i lekka potrawa, idealna dla osób odchudzających się lub jako przystawka.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia zielona nieduża: 1 sztuka
    - pieczarki: 5 sztuk
    - olej rzepakowy do smażenia: 1 łyżeczka
    - ser żółty: 2 plastry
    PRZYPRAWY:
    - sol. pieprz do smaku: 1 szczypta

Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie przekrawamy na pół. Wydrążamy ją łyżeczką, by pozbyć się pestek. Ma powstać coś na kształt łódeczki.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na małe kawałki lub ścieramy na tarce. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
  • 3. Lekko przestudzonymi pieczarkami napełniamy cukinię. Układamy na niej ser żółty i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez około 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy