Faszerowane ogórki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zachwyciło to danie moich znajomych

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórek wężowy: 2 sztuki
    - tuńczyk w oleju: 1 sztuka
    - czerwona cebula (mała): 1 sztuka
    - ser żółty (- starty): 50 gramów
    - ogórki konserwowe: 5 sztuk
    - smietana kremowa 30%: 1 łyżka
    - majonez: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Faszerowane ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane ogórki 1. Ogórki pokroić na kilkucentymetrowe plastry i wydrążyć środek. Z puszki odlać olej, rybę rozdrobnić. Cebulę i ogórki konserwowe poszatkować w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystkie składniki z tuńczykiem. Doprawić do smaku, dodać śmietanę i majonez. Schłodzić w lodówce i nakładać na ogórki.

Komentarze

Podobne przepisy