Ogórki faszerowane

0 (0 ocen)

Idealne na kolację.

Składniki:

  • 2 duże ogórki, 2 jajka, ok. 3 łyżki majonezu, 10 plasterków szynki drobiowej, 15 marynowanych pieczarek, sól, pieprz

Ogórki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy pestki, tworząc z ogórka łódeczki (zostawiamy ścianki o grubości 0,5 cm).
  • 2. Przygotowujemy farsz: jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy na cienkie paseczki, a pieczarki - w plasterki. Dodajemy majonez i starannie łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Wydrążone połówki ogórka wypełniamy farszem i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy